Çok değerlim Dilek Alp aşağıda linkini verdiğim anlamlı bir yazı yazmış. Son günlerde ağır grip olduğumdan, bu arada evin boya badana işlerinden dolayı ev almış başını gidiyor derken baş ağrısından hiç bir şey okuyacak halde değildim. Whatsap'ıma yazısını göndermiş Dileğim. Yazıyı okur okumaz bendeki hastalıklar, iş kargaşası bitti oturdum yazdım. Yüreğimi incitmiş onca şey sıralandı gözümde. Hepsini tek tek anlatmaya mecalim olsa neler yazardım bilseniz. Şimdilik içimden geçen onca şeyden minnak bir şeyler yazdım. Sonra da buraya ekledim. Bu günün anısına kalsın burada dedim. 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdilekpercin.blogspot.com%2F2020%2F11%2Fkorumuyorsan-konusma.html%3Ffbclid%3DIwAR2oiA6EV2wKd9Zh3CjbXMguXYxAVFXgaUT3xyCeZ9szjY-daOSJIH0pcX4&h=AT3gyl6XgsThmIO7Cwa0GhIrU8Lqa2J48MYd-RX0d9NveoFaGq-8AAmjzjH3-NyoprXY6xp4pvlkWbLQ-Kr2bUmp302wi8xMrUSoScRP6jfbshBHvXgPTd5dirg-n3Nk&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2mzGLDdvC63Z_iKAnHzmYSbq4gpB5Xtz_ldxpeIBGND740vZ-Pg9wE0F--bbJHb_ckTf5KVWl6pe2tS9dgz-ovnTWw6ZYDJpStIUJTemaPgrXnSFSeXrsykUYtNsDAaPSSmmd-gbsviORlCj2h_5kTIGk

Yazıyı ilk okuduğunuzda "kadın korunuyor mu yoksa kadın düşmanlığı mı var bu yazıda" diyebilirsiniz. Her satırı bir gerçeği yansıtıyor bana kalırsa. O erkekleri doğuran biziz, analarımız, ninelerimiz... o erkekleri kadın yetiştiriyor. Babalarını ya da etraflarındaki erkeği örnek alsalar da, erkek egosuyla yetiştirilmiş olsalar da o erkekleri eğitecek olan yine kadındır. Erkekler çok mu sahip birbirine diyeceksiniz belki de. Bir erkek asla bir kadının kölesi ol demez başka bir erkeğe. yaşı ve konumu ne olursa olsun hemcisine sahip çıkar. Oysa kızları yetiştirirken kocasına hürmet etmesi için yetiştirilir. evde yemek, bulaşık, temizlik kadının işi olduğu kafasına vura vura öğretilir. Babasına, abisine terlikleri getirtilir, odaları toplatılır. Kızını insan gibi yetiştirmek isteyen anne, saygısız, kötü gelin/kız olur. Özellikle gelinler hiç sevilmez. Oğulları evde "kendisine baktıysa (kirli çamaşırını banyoya attıysa, çamaşır makinesini çalıştırdıysa, evi süpürdüyse, yemek yaptıysa, bulaşık yıkadıysa... bunlar insan gibi yaşamak için kadın yada erkek hepimizin sorumluluğudur.)" Gelin hep kötüdür. Kızının kocası yaptığında bir nebze kabul edenler yok diyemem. Ama evlilik sadece iş yapmakla yürümüyor. Saygı ister, emek ister, sevgi ister, sevilmek ister... ister de ister. Kızı annesine kocasını şikayet ederse bu sefer de "sanki senin baban mükemmeldi. Bir kocayı idare edemedin" derler.

Döven kocadan ayrılmak istersin kadınlığınla dalga geçerler. 

Dövmez koca, narsisttir çünkü, dövse daha iyidir. Bu kadar canın yanmaz. 

Oğlunu korumak istersin o zihniyetten. "Pısırık yetiştiriyor oğlanı" derler. 

Derler de derler... Çooook şey derler...

Kadın kadına sahip çıkmalı. 

Kadın erkeğin temizlikçisi değildir.

Aşçısı değildir.

Yatakta orospusu değildir.

Dışarıda hanımefendisi olmak zorunda değildir.

Kadın yoldaşıdır erkeğin. Erkeğin kadınına yoldaş olması gerektiği gibi...

Mesele çok basittir aslında.

Doğanın tüm yaratılmış canlılarında DİŞİ ve ERKEK cinsiyeti ayrımı vardır.  Dişiyi zayıf görmek insana mahsusutur. mesela dişi aslan erkek aslandan dayak yemez. Dişi fil erkek filin ayaklarını yıkamaz. Dişi bitki erkek bitkinin toprağını beslemez. Ama insan erkek insan dişiden fiziksel üstünlüğünden dolayı döver, söver, her türlü fiziksel ve ruhsal baskıyı yapar. 

Dişi insan erkek insanın kölesi değildir. İkisi de beraber güzeldir. 

Biz kadınlar; birbirimizi sevmeyebiliriz. Zevklerimiz uymayabilir. Aynı erkeği paylaşmak zorundayızdır, birimizin oğlu, diğerimizin kocasıdır çünkü. 

Doğadaki tüm dişi ve erkekler gibi hayatta kalabilmek için birbirimizi kullanamayız. Ezemeyiz, üzemeyiz, dövemeyiz, yıpratamayız... 

Herkes kendine bakmayı bilmeli. Bir kadın her koşulda kendine bakabiliyorsa, bir erkek de bunu yapabilir. Sorumsuz yetişen, narsist, karaktersiz yaratıkların esiri değildir kadın... 

Her bir kadının hayatında ayrı bir ezilmişliğin hikayesi vardır. Birbirimize sahip çıkmadığımızda, bu düzen daha da şiddetlenerek devam edecek ve ediyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar